اسپری های بینی

Nasal Sprays

در درمان بیماریهای بینی اسپری ها نقش بسیار مهمی دارند . از نظر نحوه عملکرد میتوان آنها را به انواع زیر تقسیم نمود :

  • اسپری های ضد آلرژی و حساسیت
  • اسپری های ضد احتقان و خونریزی
  • اسپری های شستشو دهنده و مرطوب کننده مخاط
  • اسپری های بینی هورمونی

بسته به مشکل فرد و ساختمان بینی کاربرد هرکدام از این اسپری ها بسیار متغیر میباشد . سن بیمار و میزان شدت بیماری بسیار اهمیت دارد . به عنوان مثال اگر بیماری دارای خونریزی فعال بینی باشد ، در بدو مراجعه باید در فکر کنترل شرایط حاد و پایدار کردن وضع بیمار بود و بعد از کارهای ابتدایی و کنترل خونریزی شدید اقدام به استفاده از اسپری های ضد خونریزی نمود .
در هنگام استفاده از اسپری های بینی بهتر است قبل از مصرف به خوبی تکان داده شوند و از مناسب بودن تاریخ مصرف مطمئن شد .انواع شستشو دهنده و نرم کننده بیشتر به منظور برطرف کردن ترشحات درون حفرات و تجدید رطوبت مخاط کاربرد دارند و بعد از جراحی های بینی و سینوس بسیار مفید هستند .

 
اسپری بینی

طریقه استفاده از اسپری بینی

بعد از 3 تا 4 هفته از باز کردن دهانه اسپری ، به دلیل احتمال تغییر ترکیب ، بهتر است حتی اگر تمام اسپری مصرف نشده است ، دور ریخته شود .

در هنگام استفاده از اسپری های بینی باید ابتدا با فین کردن دورن بینی تا حدی تمیز شود و بعد آن را تکان داد تا دارو در صورت ته نشین شدن یکنواخت گردد . سپس نوک اسپری را تمیز کرد و یک حفره بینی را با دست گرفت و دارو را با فشار به درون حفره دیگر اسپری نمود .
بهتر است نوک اسپری در داخل به سمت پره بینی باشد بیمار به آرامی نفس بکشد و عطسه نکند تا دارو فرصت تماس با مخاط درون بینی را پیدا نماید .

اسپری بینی

کاربرد خودسرانه اسپری های بینی میتواند عوارض مخربی داشته باشد . بهتر است این داروها تحت نظر پزشک و تنها بعد از تایید نیاز به آنها مصرف گردند چون در برخی موارد مصرف آنها نه تنها مفید نخواهد بود بلکه عوارض نیز خواهد داشت .

گالری
دکتر روح انگیز صفی خانی

دکتر روح‌انگیز صفی خانی

جراح و متخصص گوش و حلق و بینی

دارای بورد تخصصی از دانشگاه تهران

عضو انجمن رینولوژی و جراحان سر و گردن

بازدید از مقالات