تغییر بویایی پس از جراحی زیبایی بینی

Smelling Change After Rhinoplasty

خیلی از افرادی که خواهان عمل زیبایی بینی هستند ، از رخداد تغییرات بویایی پس از عمل بینی نگرانند . در طی عمل سپتورینوپلاستی به دلیل انجام یکسری تغییرات در ساختمان بینی ، ممکن است در مراحل ابتدایی پس از عمل ، در روند بویایی تغییراتی رخ دهد . به علت تورم و ادم بافتی و التهاباتی که در طی پروسه ترمیم زخم ایجاد میشود، کاهشی در میزان بویایی احساس خواهد شد چون به دلیل وجود این تورم ، جریان طبیعی هوا درون بینی و دسترسی به گیرنده ها واقع در منطقه بویایی در سقف بینی ، کم خواهد شد ( جهت مطالعه بیشتر به مقاله بویایی مراجعه شود )
البته این حالت خوشبختانه موقتی بوده و به تدریج با کاهش تورم مخاطی و فروکش کردن التهابات بافتی ، و ترمیم زخم ، تدریجا روند بویایی نرمال خواهد شد ( به مقاله ترمیم زخم مراجعه شود )
هرچه دستکاریهای بافتی ضمن عمل کمتر باشد و عملکرد طبیعی بینی بیشتر حفظ شود ، شدت و میزان عوارض بعد از عمل از جمله کاهش بویایی کمتر خواهد بود و زودتر بهبود خواهد یافت . درخواستهاي نامعقول افراد مبنی بر کوچک کردن نامتناسب بینی و کاهش سایز مسیر تنفس ، قطعا باعث ایجاد مشکلات زیادی در دراز مدت خواهد شد و اختلالات تنفسی و خرخر حین خواب ، گرفتگی بینی و کاهش بویایی از جمله این مشکلات است ( به مقاله اختلال تنفسی خواب و مقاله گرفتگی بینی مراجعه شود )
مشکلاتی که ذکر شد ، در مورد بینی های فانتزی یا اصطلاحا عروسکی ، بسیار بیشتر امکان رخداد دارد هرچند که در ظاهر ممکن است نمایی جذاب و فریبنده داشته باشند و بسیاری از افراد خواهان داشتن چنین بینی هایی پس از عمل باشند .
بینی در درجه نخست عضو تنفسی و بویایی است و در مرحله بعد از نظر زیبایی اهمیت دارد پس حفظ عملکرد نرمال آن در اولویت میباشد و نباید با اصرار بر کوچک کردن نامعقول بینی ، فیزیولوژی طبیعی و مهم آن را در خطر قرار داد .
اکثر جراحان با تجربه و حاذق ، در مقابل درخواستهاي غیر منطقی افراد برای کاهش سایز بینی ، تسلیم نمی شوند چون میدانند در آینده چه عواقبی دارد و ترمیم چنین مشکلاتی بسیار مشکل است .
شستشوی مکرر بینی با سرم نمکی در طی دوران ترمیم ، بسیار به برگشت زودتر بویایی کمک میکند . مصرف سبزیجات و میوه ها ، برخی مکمل ها مثل ترکیبات حاوی zinc مفید است .
برخی از افراد در طی مراحل ابتدایی پس از جراحی ، از احساس بوی بد درون بینی شاکی هستند که مربوط به تغییرات بافتی و التهاب منطقه بوده و وجود بخیه های زخم هم در آن تاثیر دارد . شستشوی مرتب با سرم نمکی و گاهی کاربرد کوتاه مدت آنتی بیو تیک ها مفید است ( به مقاله مراقبتهای بعد از عمل زیبایی بینی مراجعه شود )

تشخیص سینوزیت
گالری
دکتر روح انگیز صفی خانی

دکتر روح‌انگیز صفی خانی

جراح و متخصص گوش و حلق و بینی

دارای بورد تخصصی از دانشگاه تهران

عضو انجمن رینولوژی و جراحان سر و گردن

بازدید از مقالات