تامپون بینی

nasal tampon

سندروم ایگل

تامپون بینی چیست؟

تامپون بینی ، فتیله یا مش بینی قطعه‌ای ای از نوار پنبه‌ای  یا گاز استریل آغشته به پماد آنتی بیوتیک است که بسته به شرایط بیماران پس از عمل جراحی زیبایی بینی( به مقاله جراحی زیبایی بینی مراجعه شود ) یا انحراف ( به مقاله انحراف بینی مراجعه شود) و یا آندوسکوپی سینوس ( به مقاله جراحی آندوسکوپی سینوس مراجعه شود)  درون بینی قرار داده میشود و پس از یکی دو روز در شرایط مطب و به راحتی و بدون درد خارج می‌گردد.
اخیرا جهت تبلیغات و جلب نظرات افراد ، استفاده نکردن از تامپون به عنوان مزیت اعمال جراحی زیبایی و انحراف معرفی میشود . گذاشتن یا نگذاشتن آن صرفا بستگی به شرایط ضمن عمل و شدت انحراف دارد و جنبه تبلیغاتی و جذب مخاطب ندارد.بهتر است که  تصمیم استفاده از تامپون را به جراح بسپاریم و  جهت عدم کاربرد آن ، اصرار نکنیم چون شرایط ضمن عمل در هر فرد متفاوت می‌باشد و قبل از عمل کاملاً قابل پیش‌بینی نیست.

شکستگی بینی

کاربرد های تامپون بینی

بعد از اعمال جراحی زیبایی بینی یا انحراف تیغه وسط بینی و یا خارج کردن پولیپ ( به مقاله پولیپ بینی مراجعه شود)و سایر توده های بینی ، ممکن است ترشحات یا خونابه  یا خونریزی ( به مقاله خونریزی از بینی مراجعه شود )تشکیل گردد که جهت جلوگیری از ورود این مواد به پشت حلق و یا جلوی بینی ، تامپون درون بینی قرار داده میشود .

اگر حجم اینگونه ترشحات کم باشد ، میتوان تامپون گذاری نکرد.
*کاربرد دیگر تامپون ، جهت نگهداری مکان تصحیح شده تیغه وسط بینی یا پیوند های غضروفی و استخوانی به کار رفته در عمل بینی است .
گاهی پس از جااندازی شکستگی‌های بینی ( به مقاله شکستگی بینی مراجعه شود)
*جهت نگهداری موقعیت درست استخوانهای جا اندازی شده ، ازتامپون بینی استفاده میشود.
*در مواقع خون دماغ شدن( به مقاله خون دماغ مراجعه شود)، یکی از راه‌های کنترل خونریزی ، استفاده از تامپون است.
اخیرا  از انواع خاصی از ترکیبات جدید سیلیکونی که نرم و انعطاف پذیر هستند،به جای تامپونهای پنبه‌ای استفاده میشود .

مراقبت از تامپون بینی

هر گاه به هر دلیلی تامپون درون بینی قرار داده شود ، باید همزمان آنتی بیوتیک تجویز شود و حداکثر پس از مدت دو تا پنج روز ، از بینی خارج گردد .
بهتر است تا زمانیکه تامپون درون بینی قرار دارد ,فرد حمام نرود .
مقداری ترشح پشت حلق (به مقاله ترشح پشت حلق مراجعه شود)در اثر تامپون،طبیعی میباشد و پس از خروج آن ،رفع خواهدشد.جهت خروج تامپون ،نیازی به بی‌حسی یا بیهوشی نیست و بدون درد و راحت در مطب قابل خارج کردن است.

دکتر روح انگیز صفی خانی

دکتر روح‌انگیز صفی خانی

جراح و متخصص گوش و حلق و بینی

دارای بورد تخصصی از دانشگاه تهران

عضو انجمن رینولوژی و جراحان سر و گردن

بازدید از مقالات